No more julklappspapper!

Någon mer än jag som är paff över hur fort tiden går mellan den 1 oktober och 24 december? Varje år blir jag lika förvånad.

Och när jag står och panikbakar mina lussebullar fem dagar EFTER Lucia samtidigt som jag försöker komma på var jag ställt lådan med adventsljusstakar så lovar jag mig själv att NÄSTA år … DÅ ska jag vara ute i god tid.

Men så kommer plötsligt oktober, november och december farande i ljusets hastighet igen och så missade jag allt ännu ett år.

Det här året har vi i alla fall redan julstjärnan på plats i hallfönstret. Fast det beror egentligen inte på att vi varit ute i god tid i år utan för att vi glömde den kvar där förra året;)

Men en sak som jag verkligen förberett i år är paketinslagningen. Hur kan hon ha förberett inslagningen om hon inte hunnit köpa några julklappar, undrar ni förstås då? Jo, för att vi ska hoppa över julklappspapper i år, sörni!

Jag har nämligen kommit på den briljanta idén att återbruka mina gamla tygstyvar och sy presentpåsar av dem (eller rättare sagt är det min fantastiska mamma som syr, men det är i alla fall mina stuvar och min idé).

julklappspasar-i-tyg
Nu är det slut på pappersskräp hos oss på jul. Från och med i år lägger vi paketen i fina tygkassar som kan återanvändas år efter år efter år.

Det finns så många fördelar med att ha presentpåsar istället för papper. Dels för miljön såklart, men det spar också massor av tid. Okej, inte första året när de ska tillverkas förstås -om man inte gör som jag och lejer ut det- men kommande år! Allt du behöver göra är att hitta en påse i lagom storlek, stoppa ner presenten i och dra åt snöret, tadaa!

Om du är tygnörd som jag finns det ytterligare en stor fördel och det är att du äntligen får användning för de där fina tygerna som hittills bara legat i ett skåp. Visserligen kommer de ligga nedpackade i en jullåda i förrådet istället större delen av året, men varje år runt jul får du ju ta upp dem ur lådan, använda och njuta av dem!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Jul och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *