Flykten till framtiden

img_7332

Nu ska ni få bästa retrotipset på länge! Men den här gången är det ingen loppisbutik eller husmorsknep jag vill tipsa om, utan en riktigt schysst 70-talsfilm, som är från 2016 …

I helgen har nämligen mina goda vänner Ulf Malmros och Jaana Fomin premiär på sin nya film Flykten till framtiden och den vill ni inte missa! Förutom att Ulf är typ världens bästa manusförfattare och regissör (Jag säger bara Rapport till himlen …) och Jaana en magisk kostymör (vem minns inte Tjenare kungen, som hon fick en guldbagge i bästa kostym för)  Nu har de tillsammans (det är Jaanas regidebut) gjort en svensk version av fantastiska Tillbaka till framtiden – fast från det ljuva 70-talet!

Med denna saga för vuxna tror jag minsann att det här talangfulla paret har överträffat sig själva. Bara det att de har byggt upp en gigantisk 70-talssödermalm-kuliss i Trollhättan där hela rullen är filmad! Med en himmel stor som två fotbollsplaner. Hur är det ens möjligt alltså? Inte konstigt att filmen är den dyraste sedan Arn-filmerna.

Ja, och sedan är det ju andra små detaljer förstås, som att Henrik Dorsin spelar en av huvudrollerna. Och att man kanske får se en och annan karl i plyschbyxor. Bättre kan det väl knappast bli?

img_7333

img_7331

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Retrotips och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *