Gör ditt eget rengöringsmedel – busenkelt och miljövänligt!

Är ni i städartagen inför jul? Då kanske ni blir glada över det här receptet på busenkelt och miljövänligt rengöringsmedel. Jag har alltid en flaska stående i köket som jag använder när jag torkar av köksbänken, kaklet och bordet. Men den funkar minst lika bra på kalkavlagringar i badrummet eller fläckar och smuts i övriga hemmet.

Så här gör du:

Skala ett par mandariner eller apelsiner (ekologiska såklart) och lägg skalen i en burk. Täck dem med 12 %-ig ättika och skruva på locket. Låt stå i någon vecka eller två innan du silar bort skalen och häller ättikan i en sprayflaska. Fyll upp resten av flaskan med vatten. Tadaa, bara att spraya och torka av!

20121223-214657.jpg

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Husmorstips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *