Godaste pumpapajen till allhelgonahelgen

Äntligen är Halloween över och vi får lägga krut på att fira vår egen fina allhelgonahelg. Tycker att det är så vackert med en helg att minnas. Vi behöver det i vår hektiska tillvaro.  Minnas, sörja och prata om livet och döden. Det är sällan vi prioriterar det annars.

Ganska ofta krockar Halloweenhelgen med allhelgonahelgen och idag har Facebookflödet varit ett hopkok av läbbiga zombies och vackra gravar. Mina små fick vara spöken förra helgen så att vi den här helgen har kunnat ägna oss helt åt att minnas de nära och kära som lämnat oss. Det enda jag tog med mig från halloween till allhelgonahelgen i år var den goda pumpapajen som jag bara bakar en gång om året, fast den är typ det godaste jag vet.

För dig som också vill testa att göra världens godaste pumpapaj kommer receptet här:

Ingredienser

3 dl vetemjöl

2 msk strösocker

125 g smör

1 äggula

Fyllning:

4 dl grovhackad pumpa

2 ägg

2 dl strösocker

1 tsk kanel

1 tsk malen ingefära

1 krm salt

2 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde

Gör så här:

Blanda mjöl, socker och smält smör till en deg. Tillsätt äggulan och arbeta ihop. Tryck ut i en ugnssäker form. Ställ i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna och häll allt i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen 50 min.

Vi brukar äta pajen med hemgjord glass, men lite vispad grädde går minst lika bra.

IMG3860

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *