Min Abba-mikrofon kom hem igen!

När jag var liten hade jag en orange klädställning i mitt rum. Den hade många  knoppar att hänga kläder på och var säkert väldigt funktionell som klädställning. Men det var sällan den fick tjänstgöra som det. De runda knopparna gick nämligen också att ta loss, och borttagna från själva klädhängaren fick de en helt annan och mycket bättre funktion- nämligen som mikrofoner åt mig och min bästis Jonna när vi mimade åt ABBA (ibland tillsammans med Jonas och Per – snyggaste killarna i klassen som hoppade in som Björn och Benny). 

Jag har många gånger tänkt på den där gamla klädhängaren som vuxen. Saknat den lite och tänkt att den skulle ha passat fint i mitt 70-talshem. Och så för en tid sedan, när jag som vanligt sitter och surfar runt på blocket så dyker plötsligt en bild på min gamla klädhängare upp där framför mig. Lika orange och fin som jag minns den. 50 kronor kostade den. Visserligen fanns den på helt fel sida av stan, men det var ingen tvekan om vem som skulle åka över hela stan för att köpa den!

Nu pryder den gamla klädhängaren min hall. Och jag kan knappt vänta på att Jonna kommer över någon helg så att vi sätta på Dancing Queen på skivspelaren, skruva loss varsin knopp och mima framför hallspegeln. 

Mitt mikrofonställ tillika klädhängare pryder numer min hall. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Minnen från förr och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *