Min Fagerlund var en Nyström

Jag trodde att jag visste en hel del om min fina lampa i vardagsrummet (HÄR kan du läsa ett blogginlägg om den). Informationen har jag sökt länge och väl från stora auktionshus och kunniga människor runt hela världen och till slut trodde jag att det stod klart att den var från Orrefors och formgiven av duktiga Carl Fagerlund .

Men så häromdagen omkullkastades plötsligt all min ”kunskap” om lampan, när jag  hamnade på en gammal auktion från Bukowskis, som visade en mindre, men snarlik lampa. Där stod det att den hette Festival, var formgiven av Gert Nyström och kom från Fagerhults belysning. Och eftersom lampan tydligen finns avbildad i Fagerhults katalog från 1970 så kan vi anta att den här informationen är sann.

Ja, man lär så länge man lever, som det heter. Och det är också sant.

Gert Nyström

Bild: Bukowskis

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Lampor och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Min Fagerlund var en Nyström

  1. Claes skriver:

    Hej! Jag stötte på din blogg i jakt på en Fagerhult Festival. Såg att ni tidigare gått i funderingar att sälja den. Om ni har ändrat er och kan tänka er att sälja den nu är jag mycket intresserad. I sådana fall, skicka gärna ett mail till mig på angiven adress. Bästa hälsningar, Claes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *