Smulor från Antikmässan 2016

God morgon vänner!

I år hinner jag inte gå på Antikmässan, vilket känns otroligt tråkigt! Men för att vi ändå ska få en liten tjuvtitt på vad som finns där i år gav jag min vän Karin  Benjaminsson (@kaksmulankarin på Instagram) i uppdrag att gästblogga. Här kommer hennes inlägg:

 

Just den här känslan infinner sig i kroppen när jag på torsdagen tar klivet in på Antikmässan.

image2

Antik West oriental art.

Stor förväntan. Många möten. Mycket intryck. Det gäller att ha en strategi för hur Man ska kunna se allt. Var fokuset ska ligga. Jag har bestämt mig för att lyfta blicken och inte bara söka efter det som jag brukar. Jag ska titta på vad som sitter på väggarna. Hur rummen är planerade. Rum i rummen och färgsättning.

Stegen styr mot den uppståndelse som råder kring den monter som igår tillkännagavs som ”Årets monter”samt ”Årets dyrgrip” . Sjöströms antik. En värdig vinnare med en mycket sober monter som håller internationell klass. Många makalösa föremål som står sig på egen hand och som komponerats mycket smakfullt av @sjostroms_antik. och Tony Andersson på @tastelikeagoldfish.

image3

image4

Skåpet! Vinnaren av årets dyrgrip

image5

Vägg i vägg hittar jag Nordlings Antik. Knäsvag är ordet.

image6

image7

image8

image10

och Pierre Forsells prinsesskronor

image11

En personlig favorit är montern Modernisten.

image12

”Peacock chair” Hans J Wegner i Ask och Teak. Skulpturen ”Duna Mechanica” 2015 av Michaela Barone Lumaga. Sideboard: Arne Vodder Skovby. 1950-tal.

Kaksmulan skriver mer från Antikmässan senare idag så titta gärna in igen lite senare.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Antikmässan och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *