Världens bästa tips till årets fattigaste månad

Nu, mina vänner, ska jag dela med mig av ett riktigt bra tips. Det är kanske inte så retro direkt, men jag tar med det här på bloggen ändå eftersom det är så suveränt för den som både vill spara pengar, äta bra och värna om miljön. Och vem vill (och behöver) väl inte det? Särskilt så här i början av ett nytt år;)

Tipset heter Matsmart.se och är ett företag som säljer matvaror på nätet. Och just det är väl inte så unikt. Det som är speciellt med Matsmart är att de säljer mat som har kort datum (och det vet väl alla vid det här laget att bäst-före-datumet bara är en rekommendation som ofta är väl tilltaget) och utgående förpackningar och sortiment (sådant som inte påverkar innehållet alls) – alltså mat som är svår att sälja i vanliga butiker och därför annars skulle slängas. 

Matsvinnet är ett stort miljöproblem som faktiskt går att göra något åt. I Sverige slängs 1,2 miljoner ton mat varje år! Visst är det sjukt? Genom att köpa och äta de varor som annars skulle slängas gör du så att varorna inte bara slipper bygga på sopberget, de har heller inte producerats och transporterats helt i onödan.

Men du gör inte bara miljön en jättetjänst genom att handla på Matsmart, eftersom det är utsorterade matvaror som är uppköpta i stora partier blir priset därefter också -snorbilligt! Din plånbok blir jättelycklig.

Jag handlar från Matsmart någon gång i månaden och är supernöjd med både sortiment, priser och leverans. De har ofta mängder med ekologiska varor (som finns under en egen rubrik) och det går snabbt och enkelt att beställa och få hem sina varor (för mig har det tagit 2 vardagar). 

Du kan beställa upp till 20 kilo (vilket är jäkligt mycket mat!) i en låda och betalar bara 49 kronor för att få det levererat till närmsta serviceställe eller 99 kronor hem till dörren, oavsett var i landet du bor. 

Så vad väntar du på? In och kolla sortimentet (särskilt det ekologiska) vetja! 

 Igår fick jag min månatliga leverans från Matsmart. Här ser ni en liten del av allt gott.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *