Hönsmamma på riktigt 

Idag trotsade vi ”höstvädret” och våra stackars förkylda kroppar och släpade oss iväg en stund till årets hönsbytardag här ute på Mälaröarna. Vi planerar nämligen att bli höns- (och tupp-) ägare inom kort (vi har inte avslöjat överraskningen för våra grannar än, men så fort jag kommit på ett bra sätt att berätta det på så ska jag göra det😉) och åkte dit för att se vad det finns för slags höns på marknaden.

Tanken med hönsen, förutom att det är ett trevligt inslag i lantlivet, är att vi ska bli självförsörjande på ägg, och kanske kunna laga en coq au vin någon gång då och då. Tänk vad lyxigt att bara kunna hämta ett ekologiskt ägg med en sådan där solgul gula när man känner för det!

Det blev inga fjäderfän för oss idag, eftersom vi inte skaffat något hönshus än, men vi kom verkligen i stämning. Nu kan jag knappt vänta tills vi hittat en bra hönsbostad så jag kan börja bli hönsmamma på riktigt.   Hönsbytardag på Folkets hus.

 Det var inte helt enkelt att låta bli att köpa.

 Fyran var glad trots ruskväder och förkylning.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *