Vackra Vällingby

Idag har jag ärenden till vackra Vällingby och lägger några minuter på att bara gå runt och njuta av det fina centrumet. Som jag säkert berättat tidigare så växte jag upp i närheten och tillbringade hela min gymnasietid i St. Jacobi gymnasium som ligger i strax intill.

Då uppskattade jag inte Välllingbys arkitektur eller historia för fem öre. Det grämer mig idag. Hur kunde jag vara så ointresserad av den? Och varför försökte inte lärarna väcka vårt intresse? Eller gjorde de det, bara att jag inte minns? Eller förstod de inte själva hur speciell den var? 

Hursomhelst blir jag så lycklig när jag hör hur mina barns lärare verkligen har förmågan att få mina barn nyfikna på arkitektur, formgivning och design. Det är ju minst lika viktigt som att lära dem matte. Om inte viktigare, eller vad säger ni? 

   
       

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Arkitektur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *