Ta hjälp av Sellpy att sälja dina gamla grejer

I går kväll på Facebook hade jag minst fem inlägg från kompisar som höll på att gå under av stress, bokstavligen. De skrev ut sin frustration över att inte hinna med sina hem, sina barn, sina män (för det var bara kvinnor som skrev) sina jobb och sina LIV! Och våren har knappt börjat.

Somliga sökte en lösning på problemet, ville ha någon som kunde hoppa in och hjälpa dem att städa, laga mat, passa barn och så vidare. Andra ville bara beklaga sig. Men en av dem hade faktiskt hittat lösningen på sina problem, den hette Sellpy.

Kompisen i fråga är ensamstående med ett minderårigt barn och är just i färd att flytta till mindre, men hinner inte allt det där som krävs; rensa ut, sälja och packa. Men så hade hon fått tips om Sellpy, ett nytt företag som hämtar upp allt det du vill rensa ut (Sellpy finns bara i Stockholmsområdet än så länge), värderar det, säljer det åt dig (det som inte blir sålt går till välgörande ändamål) och sedan delar ni på vinsten. Kompisen beskrev det som att ett berg hade lättat från hennes axlar.

Jag tyckte själv att Sellby lät som en fantastisk affärsidé. Du förlorar ju så klart en hel del pengar jämfört med om du skulle sälja det själv men tänk vad skönt att slippa allt jobb! Och den tiden som det annars skulle ta för dig att lägga ut annonser, svara på mejl och samtal och sedan visa grejerna så kan du ju faktiskt jobba och tjäna pengar istället.

Ja, jag undrar om inte Sellpy ska få komma och hämta de där flyttlådorna som står i förrådet som ingen öppnat sedan 1989. Vi kommer antagligen inte sakna dem.

Sellpy

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *