”Vi vill inte att dottern ska få gräsliga doppresenter”

I frågespalten ”Fråga Helén” svarar jag på kluriga frågor om hem, inredning och retroprylar. Välkomna att skicka in dina frågor till helen.bjurberg@live.se eller ställ dem i kommentarsfältet nedan. Men var beredd på att jag inte lindar in svaret i bomull. Här kommer en fråga från Sara och Henke:

Hej Helén!

Vi ska snart ha dop för vårt tredje barn, en liten flicka på nästan tre månader. Eftersom vi har två barn sedan tidigare vet vi att bebisar kan få en hel del ganska gräsliga presenter när de döps. Vi har redan en låda full på vinden med smyckeskrin med små nallar på, tullinuttiga sparbössor och pråliga silverramar med rosetter på, vi vill helt enkelt inte ha mer skräp. Helst skulle vi vilja säga till släkten att det finns två alternativ: att antingen köpa god design till våra barn eller också låta bli att köpa något över huvudtaget. Kan vi vara så tydliga tycker du?

Sara och Henke

Hej Sara och Henke,

Självklart kan ni vara hur tydliga ni vill med vad ni tycker att ert barn ska få för presenter. Men räkna då med att släkten är lika tydlig med vad de tycker om namnet ni tänker ge ungen. För att behålla en trivsam stämning i familjen så föreslår jag därför istället att ni tacksamt tar emot de presenter barnet får. Även om de inte faller er i smaken har någon ansträngt sig för att köpa en minnesvärd gåva till ert barn, och det är fint även om presenten i sig händelsevis inte är det. Så tycker jag.

/Helén

HÄR kan du läsa fler ”Fråga Helén-frågor”

Fråga Helén

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Vi vill inte att dottern ska få gräsliga doppresenter”

  1. Anna skriver:

    Det vore väl utmärkt att annars specificera att man önskar sig en slant insatt till Barncancerfonden eller Röda Korset eller något liknande. Föräldrarna slipper ”skräp”, dopgästerna slipper fundera, jorden besparas onödigt resursslöseri och forskning/åtgärder för sjuka/utsatta får mer resurser. Win/win/win/win.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *