Våga vägra ta bort påskpyntet

Ja, egentligen är ju påsken över för i år, men jag har himla svårt att göra mig av med det fantastiska påskris som jag fick från Björs gård i helgen. Riset är dekorerat med underbara fjädrar från fåglar som fötts upp, slaktats och plockats på ett humant och etiskt riktigt sätt. Efter att ha läst om hur många av de vanliga påskfjädrarna som köps i butikerna runt om i Sverige idag kommer från plågade fåglar (läs mer om det HÄR) är jag himla glad över att veta ursprunget på våra.

Nu har jag bestämt mig för att påskriset ska få stå kvar i sin vas åtminstone en vecka till eller två, men sedan kanske det är dags att skiljas från det. Fast då tror jag faktiskt att jag knipsar av och spar fjädrarna i en låda i förrådet, så kanske jag kan återanvända dem på nytt ris nästa år igen. Hur länge har ni kvar ert påskpynt, och hur tänker ni kring det här med fjädrar? Skriv och berätta!

Påskris

Inga fulfjädrar kommer innanför dörren hemma hos oss fortsättningsvis.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Påsk och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Våga vägra ta bort påskpyntet

  1. Linda skriver:

    Jag har många fjädrar och älskar hur färglatt det lyser upp. MEN efter att jag fått reda på hur det går till så köper jag inga nya, håller hårt i dem jag redan har istället. Och återanvänder från år till år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *