Husmorstips: Så undviker du frysskadat kött.

Jag är lycklig som ett barn på julafton. I går fick vi nämligen chansen att köpa mängder av helt nymald, ekologisk kalvfärs från min kompis kompis gård en bit utanför stan. Och är det något som gör mig lycklig så är det när min kyl och frys är fylld med bra mat.

Så när alla andra satt och njöt söndagsmiddag med tända ljus stod jag och maken med skjortärmarna uppkavlade och vägde upp och fördelade kalvfärsen i platta paket (att göra köttfärspaketen fyrkantiga och platta är bra eftersom de då går lätt att förvara i frysen, inte tar någon onödig plats och är lätta att tina när de ska användas).

Och det var när de fiffiga, platta paketen skulle förpackas som min man lärde mig ett smart knep som jag nu tänkte dela med mig av till er. Nämligen hur man undviker att få frysskadat kött.

Genom att ta en stor bit gladpack (den nya Ninjaplasten som är 100% fummelfri är verkligen sjukt bra) och  sedan sveper om köttfärsen, först åt det ena hållet och sedan åt det andra, innan du lägger den i fryspåsen, får du förpackningen fri från luft och slipper därmed frysskadat kött. 

Så var det med det. Nu ska jag leta upp ett nytt, roligt recept på köttfärssås.

Ha en fin dag, retromanians!

kalvfärs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *