Extra! Extra! Dockdoktorerna har dött ut!

Min man har en gammal nalle kvar från när han var liten. En luggsliten liten raring som var hans älskling i många år (innan jag kom in i hans liv;)). Nu ville maken att Fyran skulle få ärva hans nalle, men det fanns ett litet problem;  nallen hade tappat sitt ena ben. Vi upptäckte snart att det inte bara var att sy fast det igen, utan den hade liksom klamrar i ben och armar som skulle vara fästa vid varandra, och det krävdes ett proffs för att laga den.

Så fort vi insett detta började maken ringa runt för att hitta en dockdoktor som kunde ta sig an nallen, men hör och häpna, dockdoktorerna är borta! Ja, det är sant! Så hemskt. Helt utan en endaste liten tidningsrubrik har en hel yrkesgrupp bara dött ut! Varför? Jo, för att ingen lagar sina leksaker längre.

Men hur skulle vi då göra? Nallen behövde ju få tillbaka sitt ben, och vi kunde inte göra det själva. Vi måste helt enkelt hitta någon som fortfarande hade kunskapen att laga nallar. Maken började leta febrilt, men det var inte lätt. Till slut fann han en kvinna i Skåne som fortfarande var verksam som dockdoktor, men det var ju lite långt till Skåne. Som tur var kunde kvinnan tipsa om en man i Stockholm som lagt ner sin verksamhet och jobbade nu med annat, men kanske, kanske kunde han ta sig an en liten sjukling på sin fritid? Vi hade tur, kvinnan kontaktade mannen som sa ja till uppdraget. Vi lämnade in nallen och igår hämtade vi den igen.

Nu var den som ny och Fyran blev överlycklig över sin nya vän. Men det var inget mot var maken var över att hans lilla raring var hel igen. Priset? Det var inte högre än om man skulle köpt en ny kvalitetsnalle, om sådana ens finns att köpa idag. Och som extra bonus fick maken lite historia om den gamla leksaken. Den var gjord av ett företag i Malmö (tänk, vi som aldrig hört att nallen haft några skorrande r) som vanligtvis sydde kläder men som gjorde nallar av restprodukter, i detta fall gammalt skinn, och inte teddytyg som vi trott.

Nu vill jag verkligen slå ett slag för att laga gamla leksaker. För visst vill väl ni också ha dockdoktorerna tillbaka!

Dockdoktorn

Maken had just hämtat sin gamla nalle från den pensionerade dockdoktorn. Glädjen är stor över att alla lemmar sitter där de ska.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Vardagsliv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Extra! Extra! Dockdoktorerna har dött ut!

  1. Petra Cerny skriver:

    Hej. Kan du tipsa om var dockdontorn finns i Skåne? Min docka från -80 talet har fått armarna amputerade 🙁

    Tack på förhand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *