Fem tv-program vi INTE vill ha tillbaka

Hej retromanians!

Hoppas att ni haft en skön och avkopplande helg! Jag har för ovanlighetens skull tillbringat en del tid framför tv:n. Sett och skrattat gott åt Ulf Malmros nya tv-serie Ack Värmland till exempel. Men jag har också diskuterat tv med min man. Förfasat oss över hur skrämmande dåliga barnprogram är nuförtiden och pratat om vad vi saknar från förr.

Men också konstaterat att allt faktiskt inte var bättre då. Och kommit på fem programidéer som vi inte är jättesugna på att se i rutan igen. Ta en titt och fyll gärna på listan med fler tv-katastrofer!

 

Tuttifrutti med Dominika Peczynski och Bruno Wintzell. (Tjing, tjing! Minns ni? Det var alltså här Anders Borgs nya fästmö startade sin karriär).

 

En präst i natten (Tanken var ju fin, att ringa in och prata med en präst om stora och små frågor. Men fanns det verkligen ingen mer karismatisk präst än Lars Collmar att ta till?)

 

Förlåt mig! (Nej, det blev inte ett dugg fint utan bara skitjobbigt att vara med när folk bad om ursäkt för gammalt groll på bästa sändningstid).

 

Nattsudd (Och varför trodde man egentligen att två gubbar som blandade groggar skulle bli bra tv-idé?)

 

Gymping med Susanne Lanefeldt (Minns ni Kniiiiip? Det känns som ett skämt när man ser på det idag, men det var ju faktiskt på riktigt.)

Susanne Lanefeldt

Gymping med Susanne Lanefeldt

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Minnen från förr och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fem tv-program vi INTE vill ha tillbaka

 1. dracopticon skriver:

  Nattsudd var helt underbart för att de två ”gubbarna” hade en mycket surrealistisk humor. Men det förstår jag att artikelförfattaren helt missat.

  • Helen Bjurberg skriver:

   Precis som du helt har missat att det här inte är en artikel utan ett blogginlägg;) Fin dag till dig, dracoption!

   • dracopticon skriver:

    Ja det hade jag missat, men det är hårklyverier. Och det finns faktiskt roliga saker med de två ”gubbarna”. Det blir så tråkigt när saker trashas för att de råkar vara från förr. Åldersrasismen är redan så oerhört utbredd att det inte behövs mer skäll på sånt här. Dessutom är många program på TV så oerhört överpretentiösa i dagens läge. För att inte tala om den ”trevliga” och sliskigt inställsamma reklamen. Där har vi saker som människor INTE behöver mer av.

    • Helen Bjurberg skriver:

     Antar att du syftar bland annat på mitt inlägg när du skriver att det är tråkigt ”när saker trashas för att de råkar vara från förr”. Lite lustigt eftersom hela min blogg handlar om hur mycket jag ÄLSKAR saker från förr:) Hursomhelst kan jag ärligt kan säga att jag varken sett eller minns tillräckligt mycket av Nattsudd för att diskutera det mer ingående, men kan ändå konstatera att jag tycker konceptet röka, blanda groggar och kolla på gamla jazzfilmer känns lite sunkigt ändå. Men smaken är som bekant som baken och tur är väl det:)

     • dracopticon skriver:

      Du får gärna utveckla uttrycket ”gamla jazzfilmer”. För mig är både jazz och film något väldigt kul och jag är uppväxt med föräldrar som både spelade, sjöng och dansade till den musiken. Många säger att de t.ex. gillar Cornelis Wreesvijk, men då tänker de inte på att när mycket av hans musik är jazz.
      Och uttrycket ”sunkigt” är väldigt överrepresenterat bland människor som egentligen inte har så värst bra kolla på vissa saker som de tycket ser dåligt ut.
      Vad jag uppskattade med den serien var att de satt och småpratade om allt möjligt i ett Sverige som då (som nu) försökte slå knut på sig själv i jakten på ”det fräscha”. Vi har alla olika vyer och preferenser, men det betyder inte att man alltid ska döma hunden efter håren.

     • Helen Bjurberg skriver:

      Som sagt: smaken är som baken:) Ha en bra dag!

     • dracopticon skriver:

      Tack. Men jag har den bästa dagen när åsikter dryftas mot varann.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *