Arlakon på väggen och i kylen!

Den här affischen har hängt med ett tag nu, men jag gillar den fortfarande mycket. Den är gjord av Mikael Reuter till utställningen Sweden Pop Art på Moderna Museet, och finns fortfarande att köpa i museishopen för 260 kronor.

Men förutom att Arlakon är väldigt snygg att ha på väggen är den också bra att ha på förpackningarna hemma. Om du köper Arlaprodukter vill säga. Den visar nämligen att produkten garanterat är gjord av svensk mjölk.

Ja, för till motsats mot vad många tror så gör inte Arla bara sina produkter av svensk mjölk, utan de gör dem av både svensk och importerad mjölk. Och eftersom kor i exempelvis Danmark kan vara uppfödda på GMO-foder så kan det hända att du får GMO-produkter på bordet utan att du har en aning om det, om du inte ser upp.

Så håll utkik efter kossan på snyggaffischen när du väljer mat och dryck i mejerikylen. De Arlaprodukter som är gjorda av importerad mjölk är alltså inte märkta med kossan, medan de som är gjorda på svensk mjölk är det.

Ha en fin tisdag, retromanians!

Mjölk Ko affisch

Bild: Moderna museet.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *