Loppisjakt i New York

New york

Medan andra familjer susar nerför slalombackarna eller övar piruetter på skridskobanan så här i sportlovstider bestämde vi oss för att ta en sväng till New York. Vi har länge längtat efter att få uppleva The Big Apple och även om det var lite märkligt att byta ett vårigt Sverige mot minusgrader, snålblåst och snö så var det underbart att få komma till denna mäktiga stad.

Självklart har vi alla ”måsten” som The Empirie State Building, frihetsgudinnan och Ground Zero på vår Att-göra-lista, men loppisnörd som jag är har jag naturligtvis också sett till att det finns lite tid avsatt för fleamarkets.

Här är några guldkorn vi besökt:

Hells Kitchen Flea Market är en liten men naggande god utomhusloppis mitt i smeten, med framför allt massor av riktigt coola gamla kläder. Här kärade jag ner mig i en gammal Cheerleaderjacka från 80-talet medan sonen hittade en supersnygg amerikansk navyskjorta. Äldsta dottern köpte några coola gamla scoutdekaler från 70-talet att sy på sin vandringsryggsäck och maken slog till på ett par schyssta retro-Ray Ban. Priserna på marknaden är relativt höga men det finns ändå ganska bra med utrymme att pruta. 

Hells kitchen flea market

Greenfleamarket är större än Hells Kitchen Flea market och har mer inredningsprylar och möbler. Härifrån gick vi tomhänta eftersom det skulle bli alltför dyrt och omständigt att få hem det vi gillade.

Eye Candy Store är en fantastisk liten vintagebutik till bredden fylld med läckra kläder och accessoarer från 50-80-talet. Jag hade kunnat köpa hela butiken om reskassan tillät det, men nöjde mig med ett par galna illgröna solbrillor från 60-talet. Den som inte har någon tripp till New York inbokad kan jag glädja med att butiken även finns på nätet, men de riktiga guldkornen saknas där tyvärr.

Eye candy

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Resa och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *