Kan du skilja en femmiljoners- från en femtiokronors-matta?

Jag förstår mig inte på mattor alls. Jo, jag förstår ju alltså att det finns mattor av olika slag, att det finns vackra och mindre vackra, att de kan vara gjorda av riktigt fint material eller också lite sämre och att det kan ligga fantastiskt hantverk och oerhört mycket jobb bakom vissa medan andra är typ massproducerade.

Och så mycket fattar jag att den persiska matta som just nu är till försäljning på JP Willborg för 5 500 000 kronor (!) måste vara något alldeles, alldeles extra.

Problemet är att jag inte ser skillnad på den och den handknutna matta som är till salu på Smålandsauktioner.se för femtio kronor. Gör du?

Låt oss testa. Kolla på bilderna nedan och gissa vilken matta som kostar 50, vilken som kostar 1500 och vilken som kostar 5 500 000 kronor? Svaret hittar du längst ner.

Matta nummer 1.

Bukowskis 2Bukowsksi

Matta nummer 2.

Persisk matta

Matta nummer 3.

matta 3, 2matta 3, 3

 

 

 

 

Prickade du rätt, tror du? Här har du de korrekta svaren:

Matta nummer 1 är en Boccharamönstrad matta just nu till salu på Bukowskis för ett utropspris på 1 500 kronor. HÄR hittar du auktionen.

Matta nummer 2 är en kurdisk ullmatta just nu till salu på JP Willborg för 5 500 000 kronor. HÄR hittar du auktionen.

Matta nummer 3 är en handknuten Neshkinmatta från Iran, just nu till salu på Smålandsauktioner.se för ett utropspris på 50 kronor. HÄR hittar du auktionen.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Auktion och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *