6 fiffiga frukthacks du verkligen måste kunna!

frukt

Gillar du frukt och bär? Och smarta lifehacks. Då måste du kolla in de här fiffiga fruktknepen!

 

Äpple

Lägg en äppelbit i kakburken så håller sig kakorna fräscha längre. Kakorna suger åt sig av fruktsaften och blir inte torra och tråkiga lika snabbt.

Visste du förresten att du kan doppa äppelbitar i honungsvatten så blir de inte bruna?

Citron

Skär citronen på längden istället för på bredden om du ska pressa juice ur den. Med en större yta blir det både lättare att klämma och att få ut mer vätska. Lägger du citronen i hett vatten en kvart innan får du också ut maximalt med juice.

Behöver du tvärtom bara lite juice gör du bara ett litet snitt i citronen och pressar ur, så kan du lägga tillbaka citronen i kylen och använda den om igen.

Stadprodukter-koket-167434332

Vindruvor

Frysta vindruvor är utmärkta att använda för att kyla vinet eller sommardrinken med. Vackert men också smart eftersom drycken inte blir utspädd som efter tinade isbitar.

Banan

Från fräsch och grön till brun och trist på nolltid. Ja, livslängden på bananer är oftast allt annat än lång. Men lindar du lite plastfolie på bananklasens skaft så förlänger du hållbarheten.

Stadprodukter-koket-177434956

Avokado

Har du tröttnat på att stå och klämma på avokadon och gissa när den är lagom mogen (och alltid gissa fel)? Pilla då bort den lilla knoppen i änden på avokadon. Är det brunt innanför är avokadon övermogen, är det däremot grönt är den perfekt att äta.

Vet du förresten att du kan byta ut smöret mot avokado när du bakar? Både nyttigt och gott.

Kiwi

Att skala kiwi eller mango kan vara riktigt svårt och slabbigt. Men med det här smarta tipset blir det faktiskt precis tvärtom.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Husmorstips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *