Lyckan när man skänker grejer på Instagram

BokhyllanEfter mycket om och men hade vi bestämt oss för att byta ut vår gamla teakhylla i vardagsrummet för att köpa något som kunde svälja lite mer. Länge och väl letade vi på Blocket, gick på en och annan nit (HÄR kan ni läsa om en av dem) men hittade till slut ett stort, fint hyllsystem från IKEA som vi köpte. Barnen var särskilt lyckliga eftersom möbeln för en gångs skull var hyfsat modernt och jag var glad för deras skull.

Den gamla hyllan tänkte vi först sätta ut på Blocket (visste ni att ett av de vanligaste sökorden på Blocket är just teak?) men eftersom den hade sina skavanker så bestämde vi oss istället för att skänka den. Och eftersom jag vet att halva mitt flöde på Instagram är fyllt av retronördar så slängde jag ut en förfrågan där, om någon ville ha den. Det tog inte lång tid innan Martina, ägare till antikbutiken Old shit and stuff, nappade. Hon behövde en hylla att ställa grejer på i butiken. Och strax därefter nappade Linnea, som också behövde en hylla, till sin hall.

Vilket dilemma, egentligen ville jag att de skulle få varsin del (hyllan gick faktiskt att dela på) men samtidigt hade ju faktiskt Martina varit först. Kunde jag säga att hon bara fick en del då? Jag visst varken ut eller in. Och medan jag funderade så mejlade Martina till mig och sa själv att hon ville dela hyllan med Linnea. Gissa om jag blev glad. Och det var ingenting mot vad Linnea blev!

Inte nog med det, några dagar senare hade Martina fixat skjuts och kom och hämtade båda delarna (två gånger fick hon åka till och med eftersom den inte gick in i bilen första gången) och lämnade sedan över Linneas del till Linnea innan hon ställde den andra i butiken. Och nu har jag fått bilder från båda tjejena som visar hur fint deras respektive hylla kommit på plats.

Mitt hyllbyte kunde inte ha slutat bättre! Visst hade jag kunnat få några hundralappar för hyllan om jag satt ut den på Blocket, men tacksamheten tjejerna uttryckte och det hoppet om mänskligheten man känner när människor är så snälla mot varandra var så himla mycket mer värt!

Old shit and stuff-MartinaHär är Martina, ägarinnan till butiken Old shit and stuff, och ska hämta hyllan hemma hos mig.

Och här nedanför kan ni se så fint det blev …Old shit and stuffDen ena delen av hyllan på plats i butiken Old shit and stuff. (Instagramnamn: @oldshitandstuff)

LillskiitOch den andra hemma i hallen hos Linnea (Instagramnamn: @Lillskiit).

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Begagnat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lyckan när man skänker grejer på Instagram

  1. Kråkans Palats skriver:

    Blev jättefint! Kul att den kom till användning!! :))

    • helbju skriver:

      Eller hur! Det var så kul att få se hur det blev. Det borde vara obligatoriskt att skicka bilder efter alla secondhandköp:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *