Nostalgi-tv

Skärmavbild 2015-01-01 kl. 18.23.35

I dag sitter väl de flesta svenskar framför tv:n och svullar pizza, gissar jag. Och vi är inte sämre vi. Vi har varit och handlat ingredienser till favoritpizzan (receptet hittar du HÄR) och kollar traditionsenligt på Ivanhoe hemma hos mormor och morfar.

Ivanhoe är en riktig favorit. Jag minns hur jag under uppväxten satt uppkrupen i soffan hos min pappas kusin varje nyårsdag, smaskade choklad ur en aladdinask och förlorade mig totalt i detta romantiska riddaräventyr. Ett annat tv-program som hör jul- och nyårshelgen till, och som jag saknar oerhört är Tales of Beatrix Potters, ni vet sagofigurerna som med hjälp av dansare från The Royal Ballet iklädda fantastiska kostymer fick liv dagen före julafton förr om åren. Visst minns ni?

Tänk om SVT kunde börja visa denna underbara balett igen. Jag skulle sitta som fastklistrad. Och jag är rätt övertygad om att även mina barn skulle bli ganska fascinerade faktiskt.

För dig som inte kan att vänta på att SVT tar sitt förnuft till fånga har jag sett att filmen går att köpa HÄR på Discshop för 79 spänn. Jag känner mig ganska sugen att slå till själv. Kanske är det en bra julklapp åt någon till nästa jul? Och vill du inte köpa så finns filmen även som avsnitt på Youtube. Nedan hittar du första delen på din nostalgitripp:

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Minnen från förr och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nostalgi-tv

  1. Jenny Moëll skriver:

    Åh vad roligt att få läsa att någon mer än jag förälskat sig i Beatrix Potter! Efter att svt slutade sända ”Tales of Beatrix Potter” införskaffade jag faktiskt filmen på dvd, så att jag nu kan fortsätta traditionen som för mig har ett starkt nostalgiskt värde!

    • helbju skriver:

      Det var klokt av dig, Jenny! Man kanske kunde få komma över dagen innan julafton varje år och nostalgia lite ihop;)?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *