Mellandagshandla hos kompisarna

I november någon gång pajade min elvisp. Det var en sådan där gedigen sak från 60-talet som jag knappt trodde kunde gå sönder, men det gjorde den i alla fall. Eftersom vi har en del födelsedagar i december så är behovet av en elvisp ganska stor hos oss vid den här tidpunkten på året så för att snabbt lösa problemet så tog jag hem elvispen vi hade på landet. Det här var också en gammal visp från 60-talet så döm om min förvåning när även den pajade strax efter!

Nu var det kris. Och eftersom jag helst ville ha en gammal visp men inte hade tid att springa på loppis så efterlyste jag ett byte på min Facebook -sida. Fanns möjligtvis någon som hade en gammal elvisp i sina gömmor som de inte behövde? Att byta med hade jag ett par finfina, oanvända Espritstövlar som dottern vuxit ur innan hon ens hunnit använda dem. Det tog inte lång stund innan jag fick svar. Min fina vän Malin hade inte behov av några stövlar men däremot hade hon fått en elvisp över vid skilsmässan från sin man och försäljningen av deras gemensamma stuga. Någon vecka senare var jag och hämtade vispen hos Malin och kunde göra både tårtor till födelsedagsbarnen och Ris à la Malta till jul. Vilken lycka!

I går när jag läste om kaoset som blivit i mellandagsrean, då folk hade svimmat och polis hade fått tillkallats, kände jag att det var dags att slå ett slag för den här typen av byteshandel mellan kompisar. Varför inte ta för vana att alltid slänga ut en efterlysning på Facebook eller via sms när du behöver något nytt, eller ska göra dig av med något? Eller bara fråga runt bland släktingar och jobbarkompisar? Det är ett himla bra sätt att spara på både pengar och miljö. Särskilt så här efter jul, när många byter ut kläder, inredning och teknik hemma är chansen också stor att du får napp.

Själv har jag fortfarande Espritstövlarna i storlek 38 kvar. Och skulle behöva en färgglad pläd. Byte någon?

VispMalins finfina visp som bara låg och skräpade i en låda hos henne får jobba hårt hemma hos mig.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Begagnat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *