Finaste julklappen

Morninginathens

I år fick jag nog den finaste julklapp jag någonsin fått av min man. Sex stycken fantastiska Morning in Athens av Kaj Franck för Iittala. Klockspelet tillverkades 1954 till 1975 och 1992-1994 vid Notsjö glasbruk, men nylanseras nu av Iittala. Inspirationen till klockspelet fick Kaj Franck, som namnet antyder, från kyrkklockornas söndagsspel i Aten. När kulorna slår mot varandra avger de en klang som påminner starkt om klockspel. Eftersom jag inte vågar plinga med mina egna så bjussar jag på en Youtube-länk där ni kan höra. Vackert inte sant?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Designklassiker och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *