Ny film om allkonstnären Carl Johan De Geer

Förra veckan var jag bjuden på galapremiär på Kersti Grunditz nya film om allkonstnären Carl Johan De Geer, men eftersom jag fick förhinder skickade jag tygfantasten och ägaren till webbutiken Prylodesign Maria Jernkvist att gå i mitt ställe. Självklart var jag nyfiken på vad hon tyckte om filmen så jag bad henne skriva några rader här på bloggen:

Filmen om Carl Johan De Geer

Det var med stor förväntan jag klev in på biografen Zita i Stockholm för att gå på galapremiärvisning av Kersti Grunditz film om Carl Johan De Geer med titeln CJDG. Jag fick i biosalongen följa med Carl Johan De Geer från hans uppväxt på Östermalm fram till den stora retrospektiva utställningen han hade på Färgfabriken i Stockholm under våren och sommaren.

Det är ett varmt porträtt om en allkonstnär som sysslat med textiltryck, konst, fotografi, böcker och film där familj, vänner och kollegor fyller i konturerna av vem Carl Johan är och hur han inspirerat dem i sitt skapande och som människa. Det är som Carl Johan själv säger i filmen ” tro på det du gör och gör det oavsett vad andra säger” och att möta eller leva nära en sådan människa med den inställningen måste bara vara inspirerande.

Jag lämnar biosalongen med CJDG kluckande igenkännande skratt i öronen och glad att jag i 82 minuter fick bekvämt sitta och vara med i hans för mig unika värld. Han är en av mina ”textilmönsteridoler” och efter att i filmen sett vad han har i sina flyttkartonger så har jag en het önskan att få dyka ner i dessa kartongerna och njuta av den mönsterskatt han skapat oavsett mögel eller ej. Jag rekommenderar er alla att gå och se filmen och bli inspirerad.

/Maria

CJDG_fotoCarlJohanDeGeerEn ung Carl Johan de Geer.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Gamla nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *