Slipp kladdet när du gör knäck

Jösses, vilken mysig dag jag haft idag! Efter skolavslutningar med magiskt vackert fackeltåg på yngsta dotterns skola, fika och äldsta dotterns stämningsfulla uppträdande med skolkören åkte vi hem för att ha årets stora julgodistillverkning. Maken var bortbjuden på julbord så jag och barnen fick reda oss själva. Och om vi gjorde! Medan Fyran satt på golvet och åt utspillda russin så gjorde vi andra knäck, kola, marsipangrisar, bounty, havrekakor, kanderade äpplen och pepparkakor på löpande band. Hej, vad det gick! Provsmakningen var vi särskilt duktiga på. Nu har alla sockerstinna ungar somnat och själv sitter jag med magen i alla hörn.

Då slog det mig plötsligt att jag måste tipsa er om ett smart knep som jag testade idag. Ni vet hur hopplöst jobbigt det är att hälla knäcksmet i de där små formarna (den som kom på att tidernas mest kletiga smet ska hällas i yttepyttesmå, fladdriga pappersformar borde förresten få sitt huvud undersökt) men om man häller smeten i en gammal sirapsflaska först så går det som en dans! Så nu vet ni till nästa jul.

Knäck i sirapsflaska

I med smeten i en gammal sirapsflaska (linda en handduk runt och håll i om det blir för varmt) och sedan är det enkelt att pytsa ut i de små formarna. Smart va?

KnäckSå här fina blev de. Och gott smakar de också.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Jul och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *