Veckans husmorskur: lindra brännskador med ägg

Jag är inte alls speciellt duktig i köket. Ganska urusel faktiskt om sanningen ska fram. Så när jag för något år sedan fick höra att ägg ska vara bra att lindra brännskador med tänkte jag att jag snart skulle få chansen att testa det. Men konstigt (och tur) nog det har dröjt ända tills i dag. Men nu var det som sagt dags.

Olyckan uppstod när jag skulle koka blomkål och hade för mycket vatten, så när jag skulle lyfta bort kastrullen och hälla ur lite så råkande jag hälla allt på ena handen istället, och jäklar vilken smärta! Jag hade faktiskt glömt bort hur in i vassen ont det gör att bränna sig.

Medan kålen sedan kokade vidare skulle jag hjälpa min son med läxorna, men jag kunde inte koncentrera mig för den värkande handen och det var då jag kom på det; äggtricket!

Så jag knäckte ett ägg, separerade gulan från vitan och använde vitan till att smörja på handen. Och faktiskt, var det inte ganska smärtlindrande! Efter ett tag torkade ägget och smärtan kom successivt tillbaka, men då var det bara att smörja på nytt så lindrade det igen. Ett tips att lägga på minnet alltså, retromanians!

Stadprodukter-koket-466995169

Bild: Thinkstock

Obs! Tänk på att det här tipset bara är för lindrigare brännskador där huden är intakt och på ett mindre område. Jag vill poängtera att du följer husmorskurerna här på eget ansvar. Inga råd du får här ersätter de råd och behandling du kan få av en läkare. Vid bestående eller allvarliga problem – ta kontakt med sjukvården!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Husmorskurer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *