Veckans husmorstips: trolla bort kaffefläcken

Det är verkligen en utmaning att ha en vit soffa tillsammans med fyra barn. För inte länge sedan kräktes bebisen en megaladdning blåbärspuré i den, men tack vare ett superduperknep (HÄR kan du läsa om det) gick det vägen den gången. Så i helgen var det dags igen när yngsta dottern råkade välta min fulla kaffekopp rakt över ena sittdynan OCH halva den vita ryamattan.

Blåbärspurén trollade jag bort genom att doppa tyget, som tack och lov är avtagbart, ner i kokande vatten. Men färska kaffefläckar hade jag hört skulle tas bort med kallt vatten istället. Så vi fyllde en balja med iskallt vatten där vi tryckte ner den otympliga ryan, och en där vi la sofftyget, och sedan väntade vi. Men så enkelt som med blåbärsfläcken, som faktiskt försvann utan att jag behövde göra ett dugg, var det visst inte. Nej, här krävdes det lite arbete, men efter en del gnuggande och ganska nedkylda händer fick vi ändå bort det, och ännu en gång hade vi lyckats trolla vår vita soffa ren igen!

Så för den som spiller kaffe på sina vita textilier (soffa eller annat) lyder veckans husmorstips: Är fläcken färsk, ta genast bort genom att doppa tyget i kallt vatten. Är fläcken däremot intorkad så doppa det i kokande vatten. 

Fin tisdag på er, retromanians!

flyttstadning_7425

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Husmorstips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *