”Hjälp mig att slippa den förbaskade julen!”

I frågespalten ”Fråga Helén” svarar jag på kluriga frågor om hem, inredning och retrosprylar. Välkomna att skicka in frågor till mig på helen.bjurberg@live.se eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför. Men var beredd på att jag inte lindar in svaren i bomull. Här kommer en fråga från Calle:

Hej Helén!

Nu står den förbaskade julen för dörren igen. Min sambo är en tvättäkta julentusiast och vill fylla lägenheten med all världens stjärnor, tomtar, glitter och allt vad det nu är. En sned gran ska också finnas så klart. Och uttjatade, trötta jullåtar ska ljuda kvällarna i ända. Som du kanske redan förstått så är jag inte lika positiv till julen. Faktum är att jag storknar på bara tanken av hela cirkusen. Samma tjat varje år. Jag skulle helst slippa allt jultjohej, i alla fall hemma i lägenheten. Har du något tips på hur vi ska hantera denna högtidskrock?

/Calle

Hej Calle!

Nuförtiden behöver ju inte julen betyda gråa tomtar och gröna granar. Det finns massor av modernt julpynt som inte alls känns särskilt mossigt och uttjatat. Kanske en kitschigt silverfärgad, turkos eller rosa jul skulle passa bättre för dig. Hör efter om inte din sambo kan tänka sig att uppgradera julen till en version 2.0, där ni båda kan trivas och må bra. Alternativet är kanske annars att hon får ge dig ett helt julfritt rum dit du kan fly, lägga dig och lyssna på Cornelis Vreesvijks ”Jultomten är faktiskt död” och dricka glöggrogg. Funkar inte det heller kan du alltid ta en sista-minuten till Hawaii, bland palmerna är det garanterat julstämningsfritt!

Lycka till och god jävla jul!

/Helén

Fråga Helén

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *