”Överväg att kasta ut sambon för mer utrymme”

I frågespalten ”Fråga Helén” svarar jag på kluriga frågor om hem, inredning och retrosprylar. Välkomna att skicka in frågor till mig på helen.bjurberg@live.se eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför. Men var beredd på att jag inte lindar in svaren i bomull. Här kommer en fråga från Sofia:

Hej Helen!

Jag har läst din blogg flitigt under ett par månader och när denna kanske lite udda frågeställning dök upp så kom jag att tänka på dig! För ett par månader sedan fick jag ärva ett gammalt radio/tv-skåp från en avliden släkting. Skåpet är i riktigt fint skick och jag skulle hemskt gärna vilja ha det hemma, men då jag bor i en 1,5a med sambo så har vi tyvärr inte råd att förlora så pass mycket förvaring som vi skulle göra genom att byta ut en av våra nuvarande byråer till denna skönhet. Min första spontana tanke var då att bygga om skåpet genom att ta ut tv:n och radion så att skåpet istället kan rymma lite förvaring. Men samtidigt vill jag inte förstöra en så pass fin och välbehållen möbel. Hjälp! Vad säger du, är det värt att ”förstöra” den för att istället omvandla den till en möbel som faktiskt går att använda i dagens situation? Eller är det synd på en så fin gammal möbel? Kanske ombyggnationen förstör eventuellt värde i den? Jag är osäker på om elektroniken i den fortfarande fungerar.

Tack på förhand!

Bästa hälsningar, Sofia

 

Kära Sofia,

Jag förstår ditt dilemma, men svaret på problemet har nog tyvärr bara du själv. Du måste helt enkelt väga affektionsvärdet på möbeln mot platsen den tar, och värdet kontra skönheten i den (för att få veta det ekonomiska värdet på möbeln bör du gå till ett proffs men min erfarenhet säger att de här möblerna sällan är värda så mycket som man tror). Ett annat alternativ, som jag personligen skulle överväga, är att kasta ut sambon för att få mer utrymme (min erfarenhet säger att de sällan heller är värda så mycket som man tror).

Lycka till!

Hälsningar Helén

Fråga Helén

Fler Fråga-Helén-frågor hittar du HÄR.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Överväg att kasta ut sambon för mer utrymme”

  1. Ulf Holmström skriver:

    Lite bitter på sistone Helen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *