Var går gränsen mellan friskt och sjukt samlande?

I frågespalten ”Fråga Helén” svarar jag på kluriga frågor om hem, inredning och retrosprylar. Välkomna att skicka in frågor till mig på helen.bjurberg@live.se eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför. Men var beredd på att jag inte lindar in svaren i bomull. Här kommer en fråga från Herr Nilsson

Hej Helén!

Jag älskar prylar och samlar på massor av saker från 50-, 60-, och 70-talet. På helgerna springer jag alltid på loppis och på kvällarna sitter jag ofta och läser retrobloggar och andra forum för retroentusiaster. Min fru är måttligt road av min hobby och brukar säga att mitt samlande är sjukligt. Jag brukar skratta åt henne, men i mitt stilla sinne undrar jag om hon har rätt. Var går egentligen gränsen mellan normalt och onormalt samlande

/Herr Nilsson

Kära herr Nilsson

Frågar du mig hävdar jag bestämt att samlande av snygga 50-, 60-, och 70-talsgrejer aldrig kan vara sjukligt. Enligt psykiatrin tyder det dock på sjukdom om samlandet påverkar din vardag, du har mycket svårt att göra dig av med grejer och blir nedstämd om du måste göra det, men enligt mig kan den som bestämt dessa kriteriet aldrig själv ha haft en riktigt snygg Nanny Still-samling

/Helén

Fråga Helén

Nanny StillSkulle det kunna vara sjukligt att samla på sådana här? Snarare att låta bli, tycker jag!

Bild: Bukowskis

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *