”Hoppa över de smaklösa barnporträtten!”

I frågespalten ”Fråga Helén” svarar jag på kluriga frågor om hem, inredning och retrosprylar. Välkomna att skicka in frågor till mig på helen.bjurberg@live.se eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför. Men var beredd på att jag inte lindar in svaren i bomull. Här kommer en fråga från Lant-Fia:

Hej Helén

Jag och min sambo har fått ett arv – jippi! Och jag har kommit på att en bra grej att lägga en del av pengarna på. Att låta en konstnär porträttera våra två barn. Tycker det vore underbart att föreviga dem på det sättet. Jag tänker stilfulla kolteckningar eller liknande, inte förskönande oljepastellporträtt som man brukar kunna göra på torgen på turistorter. Problemet är min sambo som blankt vägrar med motiveringen att det är ”bonnigt” med barnporträtt. Har han rätt? (Tekniskt sett är det tyvärr hans arv.)

Hälsning/ Lant-Fia 

Hej Lant-Fia!

Jag är ledsen, men jag måste göra dig besviken, din sambo har faktiskt rätt! Om jag säger att de smakfullaste barnporträtten jag sett är de gråtande ungarna som alla hade på väggen hemma på 80-talet, så kan du ju själv förstå hur smakfullt jag tycker att det är med barnporträtt. Lägg stålarna på en snygg tavla istället och fortsätt föreviga kidsen med smartphonen.

Hälsningar

Helén

HÄR hittar du fler ”fråga Helén-frågor”!

Fråga Helén

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *