Äntligen en ny, gammal Pixbo i min ägo!

För ett tag sedan dök jag som vanligt på en annons på Blocket som fångade mitt intresse. Även om det var den åttonde soffan jag hittade bara i år (!) så var jag tvungen att slå till (ja, nu får ni ju inte tro att jag har åtta soffor hemma i vardagsrummet, utan jag har faktiskt spridit ut dem, så att några är hemma, några på landet och några har jag sålt igen).

Just en sådan här soffa har jag letat efter ganska länge att ha på landet, men eftersom de är eftertraktade så det går blixtsnabbt när de väl kommer ut på annons. Men den här raringen fanns alltså kvar när jag ringde, trots att prislappen var på endast 400 kronor. Dessutom fanns den inte långt härifrån så det tog inte lång tid innan den var min!

Soffan är en Pixbo, som tillverkades för Ikea 1974. Den är 80 cm djup som soffa, men kan lätt dras ut till en 160 säng. På den tiden det begav sig kunde man köpa en sänglåda att ha under där man kunde förvara sängkläder, men det hade inte den här soffan. Vad den däremot hade var originalklädseln av Marjatta Metsovaara, i strålande fint skick och i grönt som är min favorit (fanns också i rött)! Vilken lycka!

Jag är så glad över min nya Pixbo och nu bara längtar jag efter våren så att jag kan få åka ut till landet och provsova den, trots att ryktet säger att den är mer snygg än skön att sova i:)!

Vad tycker ni om den?

Pixbo

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Blocket och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *