Nya Margrethe-skålen – hiss eller diss?

Som jag skrivit om tidigare här på Retromania så fyller Margrethe-skålen 60 år i år. Det firas naturligtvis stort och därför har den fantastiska konstnären Lasse Åberg fått i uppdrag att designa fyra nya motiv att pryda skålen med. Personligen gillar jag både Margrethe-skålen och Lasse Åberg, men frågan är om det var en så jättebra idé att låta de två mötas … Jag tror tyvärr inte det. Nog var den gamla damen betydligt vackrare innan hon blev iklädd den nya, poppiga dräkten? Eller vad säger ni – hiss eller diss?

Margrethe

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Designklassiker och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *