Kolla in Danmarks dyraste stol!

Har ni sett maken till mysig fåtölj? Tänk dig att mojsa ner dig i den med en äggtoddy efter en dag i pulkabacken. Mmmmm. Men frågan är om den är så mysig att den är värd … 1,7 miljoner kronor! Ja, du läste rätt! 1,7 miljoner är nämligen vad den här ludna rackaren klubbades för på auktion på det danska auktionshuset Bruun Rasmussen häromdagen. Med det priset blev ”The tired man”, som stolen så passande heter, den dyraste stolen som sålts på auktion i Danmarks någonsin!  Och bara några dagar tidigare såldes en annan ”trött man” på auktion i London för motsvarande 1,2 miljoner svenska kronor.

Vad kan man då dra för slutsats av de här två auktionerna? Jo, att  fåtöljen som formgavs av Flemming Lassen 1935, tycks vara den nya Muslingestolen (se blogginlägg om den HÄR) d.v.s. en tidigare relativt okänd möbel som plötsligt blir höjd till skyarna och såld för helt sanslösa priser!

Så upp på vinden och ner i källaren, mina vänner, och leta i vrårna. Har du någon pälsbeklädd liten lirare där så här det läge att sälja NU, innan nästa hajpade auktionstrend gör entré!

Den trötta mannenBild: Bruun Rasmussen

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Auktion och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *