Billigaste sättet att skicka dina loppisprylar

Som retronörd blir man lätt en av fraktbolagens bästa kunder. Kläder och loppisprylar byter ägare genom Tradera eller Facebooks köp- och säljgrupper ständigt och skickas kors och tvärs över landet (och utomlands med ibland).

Men det är inte alltid så lätt att veta hur man på bästa och billigaste sätt ska betala för alla dessa frakter. Länge gick jag snällt till postens in/utlämningsställe i min butik och betalade vad de sa. Det blev svindyrt. För de anställda hos postombudet har inte alltid så jättebra koll. Ett paket som är på millimetern skrymmande kanske jag skulle avrunda ner medan de avrundar det upp. Eller så rekommenderar de postens färdigfrankerade kuvert för olika paketstorlekar, trots att de sällan är det mest ekonomiska alternativet.

Vad spelar några ynka kronor hit eller dit för roll, kanske du tänker. Inte mycket, för den som skickar ett paket om året. Men skickar du grejer flera gånger i veckan så blir det snart en förmögenhet i fraktkostnader. Dessutom kanske det skrämmer bort en och annan kund om frakten blir dyrare än själva varan.

Men det finns ett bra hjälpmedel. På Postguiden.se kan du enkelt lägga in måtten och vikten på dina paket och sedan få svar på hur du billigast skickar det. Så himla smidigt. Testa vetja, och berätta vad ni tycker!

Paket

Nu på morgonen har jag suttit en stund och måttat upp och frankerat en hel hög med gamla barnkläder som ska få nya ägare.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Retrotips och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *