Vi gör om och gör rätt.

I dag vill jag börja med att tacka mina underbara läsare för att ni hela tiden lär mig så mycket! För en tid sedan publicerade jag ett inlägg om en klädhängare vid namn Sputnik som sades vara formgiven av Osvaldo Borsani. Informationen hade jag fått ifrån auktionshuset Bukowskis.

En av mina läsare, Wanja, hörde av sig och ifrågasatte att Borsani stod bakom klädhängaren. Hon hade varit i kontakt med experter på de stora auktionshusen eftersom hon märkt att felaktig information cirkulerade, men hon fick inget riktigt gehör. Efter att jag publicerat mitt inlägg hittade Wanja en auktion där klädhängaren till och med var etikettmärkt som Borsanis! Fortfarande säker på sin sak tog då Wanja kontakt med Tecno, det företag som Borsani formgivit för, för att reda ut förvirringen och fick till svar att det inte fanns minsta spår av denna klädhängare i deras arkiv. Någon har alltså falskmärkt objektet!

Tack Wanja för ditt grymma researcharbete och tålamod! Jag är ledsen att felaktig information legat på min blogg, men nu är det borttaget och jag vill förtydliga att Osvaldo Borsani alltså INTE är formgivare av denna klädhängare, som INTE heller heter Sputnik och INTE är från 60-talet. Fortfarande är det en cool klädhängare, men den heter Mina och är formgiven för IKEA på 90-talet. Mina

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Design och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *