8 bra anledningar till varför du ska handla på loppis!

Hösten är här och kanske både garderoben och hemmet ska förnyas. Varför inte då göra det i stadens loppisbutiker? Somliga kanske tycker att det tar emot att handla gammalt istället för nytt. För er har Retromania listat åtta bra anledningar till varför du ska handla på loppis. Varsågod, läs och lär!

1. För plånboken

Det är dyrt att leva. Särskilt om du har barn, som snabbt växer ur sina kläder, skor och prylar. Handlar du på loppis kan du spara in åtskilliga kronor. Inte sällan hittar du märkeskläder på loppis för lägre pris än vad du köper nytt i lågpriskedjorna. Äldre kläder är dessutom ofta av bättre kvalitet än nya. Om du dessutom säljer vidare det ni i er tur tröttnat på och vuxit ur kan du i bästa fall till och med hamna på plusminusnoll i plånboken.

2. För en egen stil

De flesta av oss vill gärna känna oss lite unika, men med en normallön (och en H&M-garderob) är det svårt. Om du inte går på loppis förstås! Där har du möjlighet att hitta en egen, unik klädstil, som kan vara precis hur snygg eller gräslig som du själv vill!

3. För miljön

Vi konsumerar redan långt över jordens tillgångar. Om du varje gång du ska handla något nytt funderar över om du kan hitta det på andrahandsmarknaden så gör du stor skillnad för planetens framtid!

4. För mindre stress

På loppis har du möjlighet att köpa en vinteroverall redan på sommaren eller höstens regnställ mitt i smällkalla vintern. På det viset är du förberedd långt innan årstiderna gör sin entré och du kan ta det lugnt och koppla av medan alla andra springer runt och jagar hysteriskt i butikernas årstidskollektioner.

5. För kunskapen

Loppis är inte bara gammalt skräp, det är också att ta del av vår historia. Prylar, möbler och kläder kan berätta mycket om en viss tidsålder och ju mer du tar reda på om en sak desto mer lär du dig om din egen bakgrund och historia.

6. För nöjes skull

Finns det något roligare att ägna helgen åt än att strosa runt på en dammig loppis och leta efter det perfekta fyndet? Svaret är nej, enligt mig. Och de allra flesta håller med. I alla fall inte om alternativet är att tvätta, städa, stryka och diska.

7. För hjärtat

På många loppisar går pengarna till välgörande ändamål. Det känns gott i hjärtat att bidra till en bättre värld samtidigt som du handlar.

8. För kompisar

Loppismänniskor är många gånger sociala människor. Springer du några gånger på samma secondhand- och loppisbutiker kommer du snart att börja känna igen folk och innan du vet ordet av har du ett gäng nya kompisar att dela dina loppisfram- och motgångar med, leta samlarföremål åt eller bara ta en pausfika i loppisletandet med.

Sådärja, nu hoppas jag att det inte råder några tveksamheter längre över varför vi alla bör loppisshoppa! See you out there, retromanians!


IMG_1332

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Loppis och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *