Arkitektgeniet Gaudis soffa till salu!

Förra året var jag i Barcelona för första gången och blev totalt hänförd av den vackra staden, dess stadsbild och arkitektur, som den till stor del har den geniala arkitekten Gaudi att tacka för.

För er som älskar Barcelona och Gaudi lika mycket som jag har jag en spännande nyhet. Just nu auktioneras en Antoni Gaudi-soffa ut via Auctionet.com. Soffan ”Confidant” som är i Art Nouveau-stil och från 1900-talets början specialbeställdes till Svenska Amerikalinjen för kungafamiljen och tillverkades egentligen för Casa Batlló i Barcelona.

Att föremål som denna Confidant-soffa auktioneras ut är ovanligt, skriver Auctionet.com i sitt pressmeddelande. Därför är det roligt att försäljningen sker via en nätauktion som gör det möjligt för vem som helst i hela världen (med fet plånbok förstås) att delta i budgivningen.

Auktionen som sköts av Nyköpings auktionsverk är just nu uppe i 15 000 kronor. Men än är det fyra dagar kvar till klubbstaget, så räkna med att priset går upp åtskilligt. Liknande föremål har tidigare kommit upp i försäljningssummor på upp emot 250 000 kronor.

HÄR hittar du auktionen.

Gaudis soffaGaudis tvåsitssoffa i ask från 1900-talets början, något att ha i vardagsrummet?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Auktion och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *