”Kan man ge bort loppisgrejer i doppresent?”

Varannan vecka i Aftonbladet, Härligt hemma har jag frågespalten ”Fråga Helén” där jag svarar på kluriga frågor om hem, inredning och retrosprylar. Välkomna att skicka in frågor till mig på helen.bjurberg@live.se eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför. Men var beredd på att jag inte lindar in svaren i bomull. Här kommer en fråga från Hannah:

Hej Helén!

Jag har hittat en gammal men väldigt vacker kandelaber på loppis, som jag gärna skulle vilja ge mitt gudbarn i doppresent. Men min pojkvän säger att man inte kan ge bort gamla saker, och det har gjort mig tveksam till hur det kan uppfattas av gudbarnets föräldrar och de andra gästerna på dopet. Vad säger du, kan man ge bort loppisgrejer i present?

Hälsningar Hannah

Hej Hannah,

Vilken tur att du vänder dig till mig om råd när du har en pojkvän med så dålig koll. Jag tycker att en vacker kandelaber låter som en fantastisk doppresent att ge sitt gudbarn! Och att du är en förebild om du väljer att ge bort en sak som du valt med hjärtat och som ditt gudbarn kan ha glädje av hela livet, i stället för något massproducerat skit som hamnar i en låda på vinden. Om det uppfattas negativt av barnets föräldrar eller de andra gästerna är det deras problem.

/Helén

Fråga Helén

Nedan kan du se fler Fråga Helén-frågor. Du kan också söka på Fråga Helén bland kategorier.

”Så lurar du tonåringen att tycka som du vill!”

”Får svärmor möblera om hos oss?”

”Blondinbella har sällan heller något vettigt att skriva.”

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *