”Hjälp, min sambo vill inreda med döda djur!”

Varannan vecka i Aftonbladet, Härligt hemma har jag frågespalten ”Fråga Helén” där jag svarar på kluriga frågor om hem, inredning och retrosprylar. Välkomna att skicka in frågor till mig på helen.bjurberg@live.se eller ställ dem i kommentarsfältet här nedanför. Men var beredd på att jag inte lindar in svaren i bomull. Här kommer en fråga från Madde:

 

Hej Helen! Min sambos hobby är jakt, och tyvärr syns det lite väl tydligt i vårt hem. Några enkla horn på väggen kan jag tycka är snyggt men jag skulle kunna leva utan de uppstoppade rådjurshuvudena på väggen, räven på byrån och haren uppe på vitrinskåpet. Han gillar djuren. Hur får jag honom att plocka undan liken? /Madde

Kära Madde, du kan aldrig ana hur väl jag känner igen mig i ditt problem, och hur mycket jag lider med dig! Själv löste jag det genom att köpa en liten, liten stuga i Norrlands djupa skogar åt min man (de kostar i princip ingenting, eftersom ingen vettig människa vill bo där). Dit kan min man åka under jakten och inreda som han vill, vilket han också gör. Jag har sett mardrömslika bilder där de uppstoppade djuren trängs med betar, horn och skinnfällar från alla möjliga och omöjliga djur. Min man trivs som fisken i vattnet där uppe och jag trivs med att slippa hans makabra jaktinredning. Så sätt dig nu och leta hyddor på Hemnet så ska du se att allt löser sig! Lycka till!

/Helén

Fråga Helén

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *