Retrotygnördarnas paradis

Retrotygnördarnas paradis finns just nu på ett litet bibliotek i Salem, i södra Storstockholm. Där har nämligen tygfantasten Brittmari Tjernlund (Instagramnamn @randigatråden) just nu en utställning med ljuvliga tyger från 50-, 60 och 70-talet.

Jag besökte den färgsprakande utställningen häromdagen och hade då också turen att få träffa Brittmari, som till vardags arbetar med att sy och klä om möbler samtidigt som hon driver loppisbutiken Retro- och designateljén som jag berättat om HÄR på bloggen förut.

Utställningen var verkligen en fröjd att skåda för en tygnörd som jag. Alla favoritmönster och stora textilformgivare fanns representerade och till och med ett signerat Carl Johan De Geer-tyg låg i en av montrarna. Men trots att tygutställningen bestod av mängder av tyger kunde jag efter en kort pratstund med Brittmari ana att det bara ändå bara var en bråkdel av hennes totala samling! Lyllos henne!

Så gillar du retrotyger ta en tur ut till Salem, vetja! Utställningen finns kvar till och med den 14/8. Bibliotekets öppettider hittar du HÄR.

Utställning Retrotyger 1Brittmari i egensydd tunika av retrotyg, framför sin färgsprakande utställning.

Utställning Retrotyger 2Salonens Ekerö för Borås Cotton.

Utställning Retrotyger 3Mängder av retrotyger. Och överst i högen ett Carl Johan De Geer-signerat tyg.

Utställning Retrotyger 4Till vardags syr Brittmari kläder och klär om möbler. Här är prov på några snygga alster.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Textilier och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *