Gör godaste glassen själv!

Jag blir mer och mer noga med vad jag stoppar i mig och mina barn. Och som ett led av det gör vi mer och mer mat från grunden här hemma. Det senaste vi håller på att experimentera med är glassen. Det är verkligen busenkelt att göra egen glass och kan du bara grunderna så går den också att variera i det oändliga. Personligen tycker jag nog ändå att vanlig, enkel vaniljglass är det godaste. Gärna med lite ekologiska jordgubbar till (skitsvårt att hitta, jag vet! Men för er som bor i Stockholmstrakten kan jag tipsa om självplock på Trädgårn i Mellansverige).

Här kommer receptet på vår egengjorda glass (när du väl har provat att göra den själv vill du aldrig mer köpa, jag lovar!) Utifrån den kan du sedan testa olika smaksättning.

 

Vaniljglass

För fyra personer behöver du:

3 dl ekologisk vispgrädde

2 ägg

0,5 dl ekologiskt socker

1 ekologisk vaniljstång.

 

 

Så här gör du:

Vispa grädden separat i en skål.

Vispa ägg och socker fluffigt i en annan. Dela vaniljstången och skrapa i vaniljen i blandningen.

Vänd ner i grädden i äggblandningen och blandas försiktigt ihop allt till en jämn smet.

Ställ in smeten i frysen i cirka 4 timmar. Rör om en gång i halvtimmen under de första två timmarna.

Lycka till och smaklig glass!

Egen glass

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *