Just nu på auktion: Snyggaste karafferna för ditt iste!

Jäklar, vilken sommar det blev helt plötsligt! Det är ljuvligt, men man orkar ingenting i värmen. Jag och kidsen hänger mest på stranden hela dagarna och jag är glad om jag pallat att ta mig igenom ett parti strandplockepinn när dagen är över. Att äta är verkligen överkurs. Det blir lite vattenmelon till lunch (och ibland lite kalla pannkakor) men dricker gör vi massor! Det blir en del egengjord flädersaft, men eftersom den inte är direkt sockerfri så försöker jag varva med med bubbelvatten och iste. Iste är en underskattad dryck faktiskt. Som törstsläckare är den toppen och dessutom känns den alltid lite lyxig på något sätt. Mitt iste gör jag på ekologiskt, koffeinfritt te så det kan barnen dricka hur mycket de vill av. Här är mitt recept om du vill testa:

Brygg en kanna av ditt favoritte (Pukkas är kanon! Testa Lemongrass och ginger eller Vanilla Chai) Låt det svalna. Skiva upp en ekologisk citron och lägg i tillsammans med några myntablad. Sockra om du vill. Ös på med massor av is och servera!

Allra bäst gör sig iste i en riktigt fin karaff, tycker jag, så därför har jag kikat igenom landets auktioner för att kunna tipsa er om några finingar. Ta en titt här under och se om du hittar något som faller i smaken. Min favorit är den blå.

Iste 1

Blå 70-talskanna F M konstglas, Ronneby, finns på Garpenhus konst och auktion. Utropspris 500 kronor. Auktionen löper ut 15/7.

Iste 2

Glaskaraff av Gerda Strömberg för Strömbergshyttan, från 1900-talets mitt. Finns på Stadsauktion Sundsvall. Utropspris: 600 kronor. Auktionen löper ut 18/7.

Iste 3

Karaff Strikt av Bengt Orup för Johansfors, finns på Auktionshuset Kolonn, Utropspris: 600 kronor. Auktionen löper ut 18/7.

Iste 4

Ett par glaskaraffer Nobel av Gunnar Cyrén för Orrefors. Utropspris: 2 500 kronor. Auktionen löper ut 17/7.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Auktion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *