Veckans husmorstips: Trolla bort blåbärsfläckar

I dag hade min bebis den synnerligen dåliga smaken att trycka i sig ett helt lass med blåbärspuré och sedan kräkas upp allt i den vita soffan (han har tydligen helt missat Solsidan-Mickans Aja baja vita soffan!)

Hursomhelst gav det mig tillfälle att prova ett husmorsknep som jag tidigare bara hört talas om, nämligen att ta bort blåbärsfläckar med kokande vatten.

Så medan bebisen kollade på Teletubbies så slet jag av sofföverdraget, satte på en stor kastrull med vatten och när det kokade som värst stoppade jag ner delen med blåbärsfläcken och höll den i det kokande vattnet i några minuter. Det var fasen magi, mitt framför ögonen på mig så försvann den blå monsterfläcken! Den som jag aldrig trott att jag skulle få bort. Kolla in före- och efterbilderna så ska ni få se. Magic, som sagt.

 

Blåbär 1Före – Ett stycke blåbärsspya.

Blåbär 2

Efter – Helt väck!

 

Klicka HÄR för tio till husmorsknep du inte kan leva utan!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Husmorstips och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Veckans husmorstips: Trolla bort blåbärsfläckar

 1. Lena Bergvall skriver:

  Alla tyger tål inte hett vatten, men blåbärsfläckar kan också att tas
  bort med ”Kaliummetabisulfit” som finns att köpa på färghandeln. Det är
  kristaller som man fuktar och gnider mot fläcken, som genast försvinner.

  • helbju skriver:

   Hej Lena! Du har rätt i att inte alla tyger tål hett vatten, så jag hade tur att min soffklädsel gjorde det. Många vanliga vardagskläder brukar ju också vara ganska tåliga så tipset kan vara värt att testa på sådana också, tycker jag. För personligen undviker jag helst kemikalier av typen du beskriver eftersom jag verkligen inte tror att de är nyttiga för oss människor. Men tack ändå för att du tog dig tid att skriva! Bästa hälsningar Helén

  • Helen Bjurberg skriver:

   Hej Lena! Du har rätt i att inte alla tyger tål hett vatten, så jag hade tur att min soffklädsel gjorde det. Många vanliga vardagskläder brukar ju också vara ganska tåliga så tipset kan vara värt att testa på sådana också, tycker jag. För personligen undviker jag helst kemikalier av typen du beskriver eftersom jag verkligen inte tror att de är nyttiga för oss människor. Men tack ändå för att du tog dig tid att skriva! Bästa hälsningar Helén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *