Världens första atlas till salu!

Det är ingen kartbok att trycka ner i ryggsäcken när du ger dig ut och luffar i sommar direkt. Nog för att Theatrum Orbis Terrarum, som Auktionshuset Kolonn just nu auktionerar ut, är en atlas, men den är också världens FÖRSTA moderna atlas!

Boken är en handmålad upplaga från 1601 gjord av den flamländsk-belgiska kartografen och geografen Abraham Ortelius. Boken innehåller kartor från hela världen, bland annat Maris Pacifici quod vulgo Mar de Zud, som är världens första tryckta karta över Stilla Havet. 

Du som inte nöjer dig med att titta på bilderna, och som har några hundra tusen kronor över, klicka här för att komma direkt till auktionen.

Världens första atlas 1Världens första atlas 2Världen första atlas 3

Bild: Auktionshuset Kolonn

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Auktion och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *