Kommer du ihåg skönaste 70-talshojen?

I veckan hittade jag en skön, gammal Bambino till salu på Instagram (ni som har Instagram, sök bara in hashtaggen tillsalu så kan det ramla in allt möjligt skojsigt) som vi var och hämtade igår. Minns ni den, skönaste 70-talshojen? Cykeln är tänkt till Fyran (han är ju i alla fall åtta månader nu;)) men jag tror att min man är den som är mest salig över den.

Det var nämligen en Bambino som han lärde sig att cykla på en gång för långe sedan. Han har än idag starka minnen av hur han kämpade att få rull på den på gångvägarna i förorten Hökarängen där han tillbringade sina första år. Min bror hade också en Bambino som han susade fram på i Hässelby, där vi växte upp. Han hade en sådan där lång, lång pinne med en orange flagga på baktill så att mamma och pappa kunde se var han var.

När jag la ut bilden igår på Instagram fick jag en del glada hurrarop från folk som hade minnen av sin egen gamla Bambino. @galnakattkvinnan till exempel, som när hon vid 4 års ålder och till sina föräldrars bestörtning bytte bort sin sprillans nya cykel mot en sliten Bambino:) Tänk att den redan då var en så klar favorit.

BambinoCykeln kom med tillhörande klistermärken från 70-talet. Lägg särskilt märke till hur Sven märkt upp på sadeln att det är hans cykel. Jag är också väldigt förtjust i märket ”Jag hjärta dej”.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Hemma hos oss och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *