Snygg 60-åring i nytt fodral.

Det är i år 60 år sedan, en av Sveriges mest välkända designikon såg dagens ljus. Den tidlösa Margretheskålen, uppkallad efter Sigvard Bernadottes systerdotter, dåvarande kronprinsessan Margrethe, har sedan dess sålts i över 50 miljoner exemplar och både varit avbildad på frimärke och utställd på några av världens finaste designmuseum, bland annat MoMA, Museum of Modern Art i New York.

Under de sextio år skålen funnits har funnits i produktion har designen och materialet alltid sett likadant ut. Bara färgerna har skiftat efter trenderna. Tills nu. Nu ska den snygga 60-åringen lanseras i vit porslin! Rätt snyggt, tycker jag.

Den nya porslinsskålen kommer att finnas i butik från och med juli. Storlekarna blir initialt 350, 500, 1500 och 3 000 ml och priset 39, 59, 129 och 199 kronor.

Margrethe flere med jordbarBild:Rosti-mepal

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Designklassiker och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *