”Hjälp, barnens pyssel tar över inredningen!”

Varannan vecka i Aftonbladet, Härligt hemma har jag frågespalten ”Fråga Helén” där jag svarar på kluriga frågor om hem, inredning och retroprylar. Välkomna att skicka in era frågor till mig på helen.bjurberg@live.se eller ställ dem i kommentarfältet nedan. 

Hej Helén!

Mina barn älskar slöjd och pyssel – så mycket att de ständigt kommer hem med nya, kreativa skapelser som de gjort och som de ger till oss. Vi blir förstås jätteglada. Men – vi kanske inte vill ha varenda träbåt, mjukisdjur, kopparfat och broderad kudde framme precis hela tiden. Hur ransonerar vi presenterna i inredningen så att barnen känner att vi ser och uppskattar dem, men utan att de tar över helt? Några andra tips?

/Susanne

Hej Susanne! Som mamma till tre kreativa waldorfbarn vet jag mycket väl vad du menar. Vi har löst det med att ha en utställningshylla i vardagsrummet där nya alster från barnen presenteras under en kortare tid. När utställningstiden sedan är över (vi har påpekat noga för våra barn att vår utställning, liksom de flesta andra, inte är permanent) plockas verken bort och arkiveras, precis som på andra museum. Hittills har inget av barnen bett att få se var och hur, vilket jag är väldigt glad för.

/Helén

Fråga Helén

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Fråga Helén och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *