Veckans husmorstips: putsa silvret skinande blankt.

Vi har inte mycket silver hemma. Kanske är det för att jag alltid hatat det evighetsgöra som det innebär att putsa det.  Men kanske blir det ändring på det nu. Jag har nämligen fått ett superdupertips på hur man får silvret skinande blankt utan en massa konstiga medel och kämpigt gnuggande. Lite salt, lite bakpulver och vips – skinande blankt!

Så här gör du:

Täck botten på diskhon med aluminiumfolie. Häll sedan i en matsked salt och en matsked bakpulver. Koka upp vatten, och häll ner i diskhon, så mycket att det täcker det som ska bli rent. Lägg i ditt silver och låt det ligga cirka tio minuter. Skölj sedan under rinnande vatten. Se upp så att du inte blir bländad!

flyttstadning_7425

Foto: Angelica Söderberg

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Det här inlägget postades i Husmorstips och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *